Nyvaken


Sydde om ett förkläde
häromdagen som jag inte var helt nöjd med...

Det är inte lätt att jobba hela natten och sedan bara få sova några få timmar för att lyckas vara vaken på dagen igen, men nu är jag uppe! Ungefär en veckas ledighet har jag framför mig och jag ska försöka hinna med så mycket roligheter som möjligt. Bland annat ska jag genomföra en fotografering själv som jag tänk på ett tag samt en med Stig Lundberg från jobbet då jag ska vara modell (tänk Gollum?!). Skoj!

Så snart jag blivit som folk ska jag ringa Carro och höra om hon vill leka med mig idag, men först ska jag ringa Öppen gemenskap och höra om de vill ha några grejer av mig.

SuntakDen här helgen har varit toppen! Mysig midsommar med Fredriks familj, mycket tid för pyssel och träning samt en rejäl långpromenad med Carro. Fast jag bara varit ledig från jobbet två dagar känns det som om jag varit långledig, vilket är skönt eftersom det är dags för tre nätters jobb nu, tjo!

En skoEn liten sko hängde ensam i ett träd. Kanske det finns ett barn (eller liten vuxen) någonstans som saknar den?

Umeå stads kyrka
Kyrkan i Umeå är inte lika gammal som den i Västerås, men vacker i alla fall. Prövade på litet lustiga vinklar.

Maskros - nyponros
Två olika sorters rosor. För bilden på maskrosen låg jag och rullade runt på gräset så mycket att jag hamnade på mitt paraply till slut, men det är smällar man får ta! ;)

Knashals

Innan jag gick och lade mig i morse (dagsovare som jag är) hade jag ont i halsen och den kändes liksom torr, men jag tänkte att det hörde ihop med trötthet och skulle gå över. Tji fick jag! Nu känns det jätteskumt i halsen och lättar bara om jag dricker. Fyra nätter på raken ska jag jobba nu så jag har inte tid att bli sjuk heller. Tänk på mig och hoppas att halsen blir snäll igen, ok? :>

Fotopromenad en kväll forts.


Fler bilder från gårdagens stadsvandring med Carro. Min personliga favorit är bilden på bron, den känns inte som något man vanligtvis hittar mitt i en stad. För mig känns den även litet romantisk.

Kan någon vänlig själ förklara för mig hur jag ska bära mig åt för att gula blommor inte bara ska bli gula färgblaffor på bild? Please, I need to learn!

Fotopromenad en kvällEfter de två första jobbnätterna behövde jag komma ut en sväng, och sicken tur att Carro också ville sträcka på benen och sikta med kameran. Vi drog ut i staden och letade efter något värt att fotografera. Det är tur att jag har Carro, hon är alltid så rolig! (Inte som alla andra ;))

Se ha escapado de una piscina


Jag kan inte få melodin ur huvudet! Den här mannen är ju någon sorts tok, men en väldigt underhållande sådan enligt mig. Hans rap handlar om den dödligt giftiga kobran Taka-taka som har rymt från en pool, men oroa er inte, han ska fånga och oskadliggöra den!

Västeråsbilder del VII


Jag sov på golvet i mitt gamla rum, och den nya taklampan tittade på mig. Jätteöga!


När jag väntade på mitt flyg hittade jag ett par intressanta böcker. ^^

Det var de sista Västeråsbilderna jag hade att dela med mig av. Förhoppningsvis kommer jag kunna ta mig ut och fotografera under de kommande veckorna, trots att jag jobbar natt. Om inte blir det ganska torrt här i sommar..

Cthulhu


I natt har jag virkat min allra första amigurumi. Det var ganska pillrigt, men också väldigt roligt. Gillar!

Mest troligt ska han även få sig en stilig cylinderhatt i framtiden.

Nya skorNär de fina sommarskorna jag ville ha (trånat efter) inte fanns i min storlek på Scorett, som alltid annars har gott om små storlekar, blev jag litet ledsen. Så gissa om jag blev glad när precis de skorna dök upp på Skohuset där jag var för att titta på andra skor (när nu de jag ville ha inte fanns).

Det var Carro som fick syn på dem, så TACK vännen!

They're so purdy! ^^

Västeråsbilder del VI
Jag och Linda, Rasmus (Lindas vovve), jag och min kameraskygge morfar, jag och pappa, jag och storebror samt bilen som körde mig till tåget när jag skulle hem (poäng till den som kan gissa vem i min familj som äger den).

Västeråsbilder del V
Fler bilder från Västerås domkyrka. Är du intresserad går den att läsa om här.

Nattuggla

På fredag börjar jag jobba natt, vilket innebär att jag har några dagar på mig att vända dygnet. Problemet är att jag inte är särskilt skicklig när det kommer till att sova på dagen. Hur gör djur? Min plan är att sitta uppe så sent jag kan varje kväll/natt fram till fredag, tvångsvaken på kaffe, så att jag förhoppningsvis är tillräckligt trött för att kunna sova fast alla andra är vakna. Att solen är uppe är inte det stora problemet här, för så är det ändå dygnet runt under sommaren i norrland. ;)

Västeråsbilder del IV
Västerås domkyrka är den tredje största i landet och även väldigt gammal. På 1200-talet byggdes den första kyrkan som sedan utökats in i 1500-talet. Det är svårt för mig att välja bort bilder vilket är förklaringen till att det blir två inlägg från kyrkan.

Västeråsbilder del III


Det första du ser när du närmar dig centrum i Västerås: Skrapan.

Jobbtider

Idag börjar det, dagarna av hårt slit är här. Visserligen behöver jag pengarna, och det är trevligt att träffa de gamla arbetskompisarna igen, men jag skulle så hemskt gärna ha sommarlov i år. I höst börjar min sista termin på universitetet så den här sommaren är egentligen den sista jag har chans att ha sommarlov innan jag går i pension. Fast nä, jag ska inte klaga, lite ledigt har jag redan haft och det blir faktiskt ett par veckor till i augusti. På med glada humöret! :)

Västeråsbilder del II


Under promenaden mot staden passerade vi sådant jag inte tycker mig se i Umeå som typ ek, en harpalt, raps och min mamma. Inläggen med bilder från Västerås kommer i viss oordning, men det gör inte så mycket. ;)

Västeråsbilder del I
När jag och mamma var på stan hade jag henne till att gå runt med mig på fler ställen än de affärer hon tänkt sig, men kameran i högsta hugg som den värsta turist. Roligt hade vi! Här syns de äldre delarna av Västerås som är fruktansvärt vackra i mina ögon, samt en bit av Svartån.

Snabb update

Det är så mysigt att vara hemma hos mamma och pappa, träffa morfar och hans sambo och mina fina fina vänner. Som jag har längtat! Att det varit sommarväder varje dag har inte skadat upplevelsen alls ;) Jag har gjort en hel del under de få dagar jag varit här, så det känns som att vistelsen har varit längre än den faktiskt är. Kamerasladden ligger hemma i Umeå så inga bilder nu, men när jag är tillbaka blir det ett par bildregn här!

Västerås


Nu bär det av mot flygplatsen! En vecka hemma hos mina föräldrar sitter inte alls fel efter den här terminens slutspurt. Den här bilden har Carro tagit. Låtsas att jag vinkar! ;)