Kreta 31/7-14/8

Imorgon kl. 12.30 landar vårt plan på Kreta om det inte blir några förseningar. Två härliga veckor ska vi spendera i värmen tillsammans med mina föräldrar. Kanske är det förståeligt att uppdateringarna här kommer ligga på noll tills vi kommer hem igen. ;)

Semester!

Pretty little liarsDet har gått ganska så lång tid sedan jag började på den här, men så är det när man har många projekt på gång. Nu är den i alla fall klar, och jag måste säga att jag är mycket nöjd med den. Det är så roligt att bläddra bakåt i blocket och se min egen utveckling. Framåt går det, haha!

Referensbild

Chillin'Nu ska jag träffa Hanna och cykla iväg för att ligga i solen och chilla, virka, lösa korsord osv. Ha det fint!

Doing good

Alldeles nyss kom jag och F hem trötta och svettiga. Vi har burit nära 60kg kläder genom stan till Öppen gemenskap, alltså bättre behövande. Det känns så bra att ge istället för att slänga bort/sälja, och jag gör gärna om det även om det är en del jobb att frakta saker utan bil. Gör gott för andra och för själen!

Kvinnan som tog emot oss blev väldigt lycklig men hade nog inte väntat sig så mycket som det faktiskt var (gissar jag utifrån hennes tefatsögon) och tackade oss flera gånger. Tydligen hade de haft brist på kläder där under sommaren, så om du har plagg liggandes som du inte använder är det ett hett tips! Ring dem innan dock så du vet att de har öppet och väntar dig. :)

Det är inte bara kläder som tas emot, kolla deras önskelista.

Tenn et lys for NorgeTag varandra i hand.

Bumble bee

Snart ska jag hoppa på bussen mot Övik och Vickan! Här har ni några fler bilder från när jag och Carro var ute igår. Jag tycker om humlor. De ser så runda och goa ut, och flyger bra trots små vingar.

Sommar


Prövade något annorlunda...

Jag har ju jobbat ganska mycket så det är inte förrän nu som jag har ledigt och det börjar sjunka in, sakta men säkert. Det här är mitt sista "sommarlov", för när jag börjar jobba igen kommer jag inte kunna ha semester så länge som jag lyckas vara ledig nu. Därför ska jag passa på att njuta riktigt rejält, bara göra sådant jag har lust med och ladda upp inför den allra sista terminen på förskollärarprogrammet!

I morgon ska jag hälsa på en tjej som läste första året med mig men som hoppade av och nu har hittat vad hon vill göra. Kanske har jag skrivit om henne tidigare, det är Vickan i alla fall som bor i Övik och det ska bli så roligt att träffas igen! Det blir inte så ofta eftersom vi båda pluggar samt gör det på universitet många, många mil ifrån varandra, så vi har mycket att prata om. It's gonna be a blast! :)

Äventure


Ture är en riktig blomälskare så han letade upp alla små grönområden i staden och bad att få bli fotograferad vid dem. Ibland bad han inte ens om lov utan slängde sig bara framför kameran!

Då han är en ganska kort herre fick Ture be Carro att lyfta upp honom så han kunde lukta på de vackra, långa blommorna. De doftade mycket bättre än de lila han tittade på innan.


Nedskräpning går inte hem hos Ture - han rent ser rött!

TenntrådsarmbandDetta vackra tenntrådsarmband (samearmband) köpte Carro till mig på Åsele marknad som tack för att jag passat hennes katt (Jalle) när de var borta. Som om det varit besvärligt att ligga på soffan och läsa med katt i knät! Haha, men visst är det lite jobb också, inte bara gos. ;) Tack så mycket - I love it!

När hon är redo ska Carro och jag ut på hemligt uppdrag, kanske följer Ture med, vem vet? ;)

KousagiHär är en liten kanin som jag virkade en natt. För det mesta får den hänga med på någon av mina väskor, så länge den inte blir en total missmatch mot resten av min utstyrsel. ;)

Ikväll ska jag träffa min gamla basgrupp som jag hade under tre olika kurser förra läsåret och äta middag. De är fina tjejer allihopa t.ex. Carro. Vi får se hur sen kvällen blir... Roligt!

CloseupOj så grynig bilden var! Den här rackaren fick jag inte syn på förrän jag lade upp föregående bild här, och självklart måste han få sin egen stund i rampljuset. ;)

Rust and chainÄr jag ensam om att tycka det finns något vackert över rostiga gamla kedjor?

Tiny turtleEftersom Carro är bortrest ett par dagar till och därmed inte har tillgång till varesig dator eller internet (så vitt jag vet) vågar jag visa upp den här lilla sköldpaddan som jag virkat åt henne. Ain't it just adorable?

Cthulhu med hattNu har jag virkat en fin hatt åt min Ture samt ordnat med en snajsigare slips. Visst blev han stilig? "Hmm, quite."

Hemma hos Jalle

Nu sitter jag hemma hos Jalle och har det fint, men alldeles nyligen var det inte så lugnt. Läs om vad som hände!

If those lips aren't speaking my name


Efter att jag beklagat mig över hur få färger jag har att välja på (inga val att göra egentligen) gjorde jag mitt bästa med vad jag har. Kanske är det snart berättigat att införskaffa ett par fina pennor till? (Jag vill, jag vill!)

Det här inlägget är tidsinställt för nu är jag hemma hos Jalle och kurrar. :)

And I might drive myself insane


Bilden som blev till medan jag lyssnade på Love like woe ungefär tio gånger. ;) Jag är medveten om att flera bitar ser lite off ut, och händer/fötter ska vi inte ens tala om, men det är stor skillnad mot sist jag ritade en liknande bild. Huvudsaken är att det var roligt och att jag själv ser framsteg, för bättre vill jag ju bli - inte sämre!

Love like woe

Jag sitter och försöker hålla mig vaken så att jag ska klara av att jobba i morgon natt. Som hjälp ser jag till att syselsätta mig genom att rita och lyssna på musik. Den här låten gör mig glad och får inspirationen att flöda just nu. Kan hända att det blir rätt ostiga bilder, but I don't mind! ;)


The Ready Set - Love Like Woe

JallemanHela veckan ska jag umgås med den här kissen. You jelly?

Working on itEtt helt gäng med tjejer som jag håller på att rita. Pluspoäng till den som känner igen dem! ;)

Stilig kis!Idag spenderar jag mest tid hos Jalle (Carros katt), virkar, läser, busar och har det trevligt. För att Carro ska ha något skoj att läsa när hon kommer hem (inga datorer i stuglivet) kommer jag att skriva några inlägg på hennes blogg.


Pride & Prejudice

Jag sitter och ser på Stolthet och fördom och har det väldans mysigt. Filmer som den får mig alltid att vilja klä upp mig i vackra klänningar och dansa hela natten på en bal någonstans i en tid där herrarna reser sig när en dam kommer in i rummet och där häst är det snabbaste färdmedlet.

"Sometimes the last person on earth you want to be with is the one person you can't be without."

Bildkälla: IMDB

Not so sane IIIFotograf: Stig Lundberg
Modell: Jag

Not so sane II

Fotograf: Stig Lundberg
Modell: Jag

Kanske jag?En annan tjej, löst baserad på mig själv. Nu är teckningsådran vaken så jag passar på att öva och utveckla min stil mot hur den ser ut i mitt huvud. ;) Dock är jag för lat för att göra kroppar, hm.

En scanner vore kanske inte fel, men riktigt så mycket ritar jag inte att det känns som en investering..

Not so sane IFotograf: Stig Lundberg
Modell: Jag

Igår var jag ut och agerade modell åt min arbetskamrat, Stig, och några av bilderna lär komma upp här. Notera alltså att det inte är jag som fotograferat, dock har jag jobbat till mig blåmärken och skrapsår så några snygga bilder måste det ha blivit! ;)

Lil' foxNy amigurumi! Den här gången tog det mycket längre tid eftersom jag inte hade något mönster att utgå ifrån, bara en bild på hur jag ville att den skulle bli. Mycket trial and error här, men till slut blev den klar. Och söt!

TjejJag har testat lite nya pennor, men då jag inte har en scanner går lite förlorat på väg in i datorn via kamera. I vilket fall som helst är det roligt att ha tid och lust att rita igen! :)

Som referens använde jag ett av Nevnariens fantastiska porträtt, dock vissa medvetna skillnader.

CleaningI was all over the place och fint blev det!

StäddagNu ska här bli skinande rent!