Orkidé


Nära, närmare, närmast...

Close-up filter (eller närbildslinser) är riktigt kul, och bra om man inte har pengar över till ett helt makroobjektiv!
I sista bilden har jag valt att lägga fokus längre in i blomman eftersom jag tyckte mig se en hemlig grotta där. Vem vet, det kanske rent av bor någon där inne? ;)

Angry birds CardinalHär är en liten arg röd fågel som jag virkat åt en klasskompis. Hon väntar tillökning i familjen och tänkte göra en mobil utav de här fåglarna. Näst på tur står den gula! Dock har jag inget mönster till någon annan än den här så det blir till att improvisera resten. ;)

Skjortklänning

Under den stora garderobsröjningen fick jag för mig att en av Fredriks skjortor skulle kunna sys om till en klänning åt mig. Det finns helt klart tillräckligt med tyg, så varför inte? Sagt och gjort, jag började tänka ut hur den färdiga klänningen skulle vara och petade smått på projektet lite då och nu. Jag har en ovana att påbörja många projekt på samma gång, vilket leder till att det dröjer innan något blir klart...

Nu är klänningen i alla fall klar och jag gillar den!


Jag tog mig friheten att blurra ut mitt hem så det inte tar fokus från klänningen ;)

Nära på Kreta
Mal, palm, palm, palm, bananer, palm. Nämnde jag att det var ca. 36 grader i skuggan varje dag?

Blommor från Kreta

Vadan denna galna lust att alltid fota blommor? Det måste bottna i alla somrar som jag spenderade i min mormor-Lisas underbara trädgård. Nostalgiskt och vackert är vad det är för mig.

Alla bilder från Kreta är fotade med min gamla trogna Canon Ixus.

Ture på Kreta

På kvällarna trivdes Ture med att sitta på Altanen, prata med Hercules i busken (som tyvärr inte fastnade på bild, men han var en trevlig typ) och ha det trevligt.

En dag plockade Ture ett jättestort, färskt fikon som han senare skar upp och smakade på. Det var spännande!
Tyvärr äger inte Ture några solglasögon, och även om han fick lov att låna ett par var de så stora att han valde att skugga sina ögon med hatten istället.


På hotellet var det trevligt, särskilt utomhus. Otrevligt var det bara ibland, då särskilt inomhus i två-kvadratmeters-badrummet.


En dag gick vi alla och spelade minigolf, vilket Ture uppskattade då han kunde ägna sig åt spännande aktiviteter som bergsbestigning...


...och pyramidposering.


Dagen avslutades med glass till barnen och mysisk dryck till de vuxna.


Ture skulle prompt smaka på en spännande drink, men när Ture smakar...


...så finns det ingen hejd på sörplandet och vips finns det heller inget dricka kvar.


Vid flera av våra morgonpromenader passerade vi trädgårdar som hade allt mellan apelsiner och oliver. Här poserar Ture bredvid några inte särskilt fullvuxna bananer som någon tokig person satt ihop i en lustig klump.


På flygturen hem hade Ture turen att ha fönsterplats och njöt av utsikten mest hela vägen, förutom när de visade Timon och Pumbaa som film för alla barn.

Tågtur

En av dagarna bestämde vi oss för att turista ordentligt och åkte på en guidad tågtur upp i bergen.


Det fanns getter överallt, både på marken och branta bergshällar.


Tåget tog oss till en liten fin by långt uppe i bergen.


Där fanns det fina grekfarbröder...


...hundar, getter och spännande träd......rester från andra världskriget...


...vackra grindar...


...finurliga staket...


...intressanta murar...


...och en grekisk flagga. För att bara nämna ett fåtal saker. ;)På vår färd tillbaka fick vi skåda den här mystiska stora grottan högt upp i berget.


Samt de här två träden som vuxit samman med varandra under åren. Vi passerade väldigt många träd, men inga andra var så tighta med varandra som de här.

HemmaDet har varit en underbar semester med många äventyr, men det är skönt att vara hemma utan myror, kackerlackor och tropisk värme. Framöver kommer jag bjuda på bilder och berätta om det mesta.

Den underbaraste kvällen var den då vi promenerade på stranden och satte oss för att se på solnedgången. Min älskling gick ned på knä och frågade om jag ville gifta mig med honom, en hund kom och hälsade på oss, och jag kommer alltid att minnas den kvällen.